CloudFlare Nedir ?

2009 yılında geliştirilmeye başlanan bu sistem az zamanda çok fazla rağbet görmüş bir sistemdir. Web Yazılımcılarını ve Web Güvenlik Uzmanlarını rahatlatan, işlerini oldukça kolaylaştıran CloudFlare Teknolojisi sistemleri Structured Query Language Injection (bkz.mySQL, msSQL ve Access Databases Injections) ve Spam olarak isim verilen teknik saldırılardan korumaktadır.

Ücretsiz kullanımın yanı sıra ücretli olarak da kullanıma sunulan CloudFlare teknolojisinin, büyük siteler ve sistemler için ücretli olanını tavsiye ediyoruz.

CloudFlare teknolojisinin temelinde sizin sitenize erişim için komut veren bilgisayarın öncelikle CloudFlare sunucularından geçmesi gerektiği için şayet amacı zarar vermek ise bu filtreleme takılması mantığı yatmaktadır.

Gayet güvenilir ve mükemmel derecede işleyen bu teknoloji web yazılımcılarının ve büyük sistem sahiplerinin oldukça fazla dikkatini celp etmiştir.

CloudFlare’ın anlaşılır dilden ve gözle görülür birkaç faydasını sıralayalım.

  • Web siteniz daha hızlı açılır.
  • Olası bir teknik aksaklıkta asla ve asla kapanma durumu olmaz ve CloudFlare sunucularından aynen yayına kesintisiz devam eder.
  • Ücretsiz sürümü dahi üstün koruma sağlamaktadır.
  • Denial of Service adı verilen sunucuyu servis dışı bırakmaya yönelik saldırılara karşı geniş güvenlik önlemi sağlamakla beraber bu ve bunun türevindeki diğer tüm saldırılara karşı yazılımınızı ve sunucunuzu korumaktadır.

CloudFlare’ın basit ve anlaşılır mantığını kavramak için şöyle düşünmeliyiz.

CloudFlare ücretsiz ama ücretli sürümü de olan, web sistemlerinin yönlendirilebileceği bir DNS servisidir.

Bu sayede web sisteminize girmeye çalışan birinin saldırgan mı yoksa normal ziyaretçi mi olduğunu anlayıp kolayca blok koyabilmekte ve güvenlik ihtiyacınızı karşılayabilmektedir.

Yorum yapın